Bükkaljai kőkultúra fotókiállítás

Bükkaljai kőkultúra fotókiállítás

Október 14-én, szombaton lezajlott a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Kaptárkő Egyesület Bükkaljai kőkultúra néven indított közös fotópályázatának eredményhirdetése és a pályázat képeiből készült fotókiállítás megnyitója a cserépfalui Bükk Déli Kapu Látogatóközpontban. A kiállítás képei megmutatják ennek a tájnak az egyediségét, a kőkultúra meghatározó elemeit és megjelenési formáinak sokszínűségét, bemutatják a bükkaljai táj és az ott élő ember sajátos kapcsolatrendszerét, a kő, mint (építő)anyag jelentőségét a tájgazdálkodásban.

A szakmai zsűri a kivitelezés minősége, az ötletesség, a jó témaválasztás és a kép felhasználhatóságának figyelembe vételével az első 3 helyezettet díjazta, akik a következők:

1. helyezett: Szabó Gábor – Ódon pincék

2.helyezett: Demeter Pál – Pocem

3.helyezett megosztva: Kövecses Zsolt – Sacra Szomolya I.

és Novák József – Kaptárkő I.

A fotópályázatára beérkezett képek közönségszavazása facebook oldalunkon zajlott, ahol a begyűjtött lájkok alapján a nyertesek a következők lettek:

  1. helyezett: Ambrus Ferenc – Csaba királyfi csillagösvénye a Mangó-tetőről (104 lájkkal)
  2. helyezett: Köteles Józsefné – Barlanglakás (62 lájkkal)
  3. helyezett: Szabó-Medve Boldizsár – Királylány széke (58 lájkkal)

Gratulálunk a nyerteseknek!

A fotópályázat képeiből készült fotókiállítás megtekinthető a cserépfalui Bükk Déli Kapu Látogatóközpontban. A kiállított alkotásokat vándorkiállításon szeretnénk bemutatni a Bükkalján, így a kiállítás anyaga ingyenesen igényelhető támogatóink és partnereink számára.

Köszönjük támogatóinak a felajánlásokat!

Támogatók:

   

Comments are closed.