Bükkaljai kőkulTÚRA – Bogács és Szomolya kőemlékei

Bükkaljai kőkulTÚRA – Bogács és Szomolya kőemlékei

2018-ban is folytatjuk a Hungarikum címmel kitüntetett bükkaljai kőkultúra főbb látnivalóit és legérdekesebb helyszíneit bemutató Bükkaljai kőkulTÚRA túrasorozatunkat, melynek során havi egy alkalommal, különböző helyszínekre kalauzoljuk a résztvevőket.

Láthatjuk majd a Bükkalja tufába vájt ódon borospincéit, hatalmas kőhodályokat, otthonos barlanglakásokat, kőbújókat, patakokon és árkokon átívelő kőhidacskákat, kőfalú házakat, kőkerítéseket, kőpadokat, művészien faragott sírköveket, út menti feszületeket és szobrokat, különleges szurdokokat és természetesen a rejtélyes kaptárköveket is.

A túrasorozat hatodik alkalma 2018. február 17-én, szombaton kerül megrendezésre Bogács és Szomolya kőemlékeinek bemutatásával, ahol láthatunk kőhodályt, barlanglakásokat, a leglátványosabb kaptárköveket és a kőből építkezés legszebb emlékeit.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Jelentkezni az alábbi linken lehet:

https://goo.gl/forms/lsXdAsRYSQH9QQOk2

Útvonal: Bogács – Szent Márton templom – Szomolya – Barlanglakásos tájház – Vén-hegyi kaptárkövek – Kőhodály

Nehézség: közepesen nehéz túra
Időtartam: 6-7 óra

Találkozóhely és időpont: Bogács, Szabadság tér (Coop ABC előtt); 9:15-kor (indulás legkésőbb 9:30-kor)

Az autóval érkezőknek javasoljuk, hogy Noszvajon parkoljanak le, majd a „Noszvaj, piactér” elnevezésű buszmegállóban szálljanak fel a 9:01-es bogácsi buszra, mivel így a túra végén Szomolyáról egyszerűbb lesz eljutni a kocsijukhoz.

Visszaérkezés Egerbe (vagy Noszvajra): Szomolyáról a 16:56-es busszal.

Túravezető: Havasi Norbert (email: havasin@kaptarko.hu; mobil: +36 20 2181 450)

Comments are closed.